

Met het volgende recept heb ik 2 jaar terug een mooie prijs via Tiense Suiker gewonnen :
een kok en ober kwamen aan huis een overheerlijke maaltijd bereiden voor 6 personen.
We moesten gewoon onze voeten onder tafel schuiven in ons eigen huis.
Heel raar maar héél plezant.
Ze hadden alles mee : borden, glazen, champagne, dessert,.....Zelfs de afwas deden ze met de glimlach.
Ik laat jullie meegenieten van mijn winnend recept van rode uienconfituur.
Ingrediënten :
1 kg rode uien
100 g boter
250 g bloemsuiker
1/2 fles rode wijn
1 dl cassislikeur
2 el grenadine
2 el frambozenazijn
1 blaadje laurier
1 takje tijm
1 eetlepel rozijntjes
Bereiding :
Schil de uien en snijd ze in dunne ringen. Stoof op een zacht vuur gedurende 10 minuten in de boter. Laat ze niet kleuren.
Giet er de wijn, de suiker, rozijntjes en de kruiden bij en laat zachtjes stoven tot de ui mals geworden is ( ongeveer 1 uur) en de wijn bijna verdampt is.
Giet er de cassislikeur, grenadine en de azijn bij en laat nog 5 minuten verder garen.
Giet in een bokaal en laat afkoelen.
Deze winterse confituur kan opgediend worden bij bvb. foie gras met een winterslaatje met rozemarijn en gecarameliseerde appeltjes, opgediend met een warm krententoastje.
een kok en ober kwamen aan huis een overheerlijke maaltijd bereiden voor 6 personen.
We moesten gewoon onze voeten onder tafel schuiven in ons eigen huis.
Heel raar maar héél plezant.
Ze hadden alles mee : borden, glazen, champagne, dessert,.....Zelfs de afwas deden ze met de glimlach.
Ik laat jullie meegenieten van mijn winnend recept van rode uienconfituur.
Ingrediënten :
1 kg rode uien
100 g boter
250 g bloemsuiker
1/2 fles rode wijn
1 dl cassislikeur
2 el grenadine
2 el frambozenazijn
1 blaadje laurier
1 takje tijm
1 eetlepel rozijntjes
Bereiding :
Schil de uien en snijd ze in dunne ringen. Stoof op een zacht vuur gedurende 10 minuten in de boter. Laat ze niet kleuren.
Giet er de wijn, de suiker, rozijntjes en de kruiden bij en laat zachtjes stoven tot de ui mals geworden is ( ongeveer 1 uur) en de wijn bijna verdampt is.
Giet er de cassislikeur, grenadine en de azijn bij en laat nog 5 minuten verder garen.
Giet in een bokaal en laat afkoelen.
Deze winterse confituur kan opgediend worden bij bvb. foie gras met een winterslaatje met rozemarijn en gecarameliseerde appeltjes, opgediend met een warm krententoastje.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten