Dit snel aperitiefhapje kan je de avond voordien bereiden.
Het is supergemakkelijk.
Iedereen met 2 linker keukenhanden kan het klaarmaken.
Gedaan met excuses te zoeken van "ik kan niet koken..."
Deze zuiderse olijven staan garant voor pit.
Gedaan met excuses te zoeken van "ik kan niet koken..."
Deze zuiderse olijven staan garant voor pit.
Pittige groene olijven
Ingrediënten :
200 g grote groene olijven met pit
1 rode peper
1/2 theelepel gemalen komijn
1/2 theelepel paprikapoeder
1 theelepel gedroogde oregano
1 1/2 dl olijfolie
2 teentjes knoflook (indien je er meer gebruikt, gelieve je partner te waarschuwen...)
Bereiding :
Olijven laten uitlekken en droogdeppen met keukenpapier. Peper wassen, halveren, zaadjes verwijderen en in repen snijden. In kom komijn, paprikapoeder en oregano door olie kloppen. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Peperreepjes en olijven erdoor scheppen. Olijven minstens 1 dag afgedekt laten staan (ja, nonkel Jan : afblijven van die pot !)
Met cocktailprikkertjes serveren.
3 opmerkingen:
hallo ziet er heel lekker uit ! karien wil je ook eens je lekkere pisto erop zetten, natuurlijk als jij het wil hè .... die is ook om van te smullen dada .mamie en papie .nog eens succes met je blog.
Heel pittig.
Uw vurigste fan . Aan een pittig vrouwtje
Dit is echt een prachtige kookblog Karien. Mooi gepresenteerde receptjes die iedereen doen watertanden. Doordat ze telkens worden gekaderd in een heerlijk warme familiale sfeer moedigen ze iedereen aan om ze eens uit te proberen om "zomaar" te verwennen. Ook de linken naar andere interessante kooksites vind ik goed gekozen. Meer van hetzelfde mag, dus doe zo verder. Myriam
Een reactie posten