zondag 21 september 2008

Tapenade-festijn


Het is altijd feest als er tapenade op tafel is geweest.
Tapenade maken, is iets heel leuks. Ik maak er altijd een grote portie van, verdeel het in kleinere porties en vries het in. Praktisch iedereen lust het en het is steeds een stukje Provence dat op tafel wordt gezet.

We starten met zwarte tapenade :

1 grote pot zwarte olijven zonder pit
2 koffielepels kappertjes
1 blikje ansjovis in olie (46 g)
3 teentjes knoflook
1eetlepel citroensap
5 eetlepels olijfolie
peper

Olijven, kappertjes en ansjovis laten uitlekken.
Knoflook pellen en in vieren snijden.
In keukenmachine knoflook, olijven, kappertjes, ansjovis en citroensap pureren.
Olie in dun straaltje erbij schenken. Op smaak brengen met peper.
Serveren met stokbrood.

Wordt vervolgd met andere tapenades.

4 opmerkingen:

Anoniem zei

och dank u deze week proberen wij het uit , want dit is super lekker dank u dada mamie.

Vanessa zei

Mmm, tziet er ook lekker uit. Kzal deze zeker ook nog eens proberen. Jan zal kunnen smullen. Nog een paar kilo's erbij.
Groetjes en tot zondag op het doopfeest...tata

Helene zei

ja ik ben hier terug zijn naar de winkel geweest om alles en morgen proberen wij het uit nog een succes en dank voor de recepten dada.

Anoniem zei

Heel lekker met geroosterd brood als apertiefje, maar vlgd keer doe ik maar twee teentjes knoflook bij hum hum, tot zondag !maar tegen dan zal alles oké zijn mamie.