
Iedereen heeft wel eens een paar "overrijpe" bananen liggen in de fruitmand. Ik verwerk ze meestal in een milkshake. Met deze kleine bananencakes kan je zonder probleem deze rijpe bananen gebruiken.
Dit past niet echt in een dieet maar er is altijd wel 1 bananenliefhebber in huis om eens te proeven hé.
Kleine bananencakes met caramelsaus
Klop 100 g zachte boter + merg van 1 vanillestokje en 200 g suiker luchtig dooreen. Voeg 2 eieren één voor één toe. Spatel daarna 300 g zelfrijzend bakmeel, 1 tl bakpoeder en een snufje zout erdoor.
3 geprakte rijpe bananen (bananenmoes) en 200 g macadamianoten (of hazelnoten als je dit niet kunt verkrijgen in de winkel) toevoegen. Het beslag over cakevormpjes (of muffinvormpjes) verdelen (het beslag niet te vol vullen in de vormpjes omdat het nog rijst).
Bak ongeveer 20 minuten op 175ºC.
Je kan het zo serveren of opdienen met lekkere caramelsaus.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten