
Courgette kan je met zoveel dingen combineren. Ik vind het geen saaie groente en deze gratin presenteert nog heel mooi ook.
Aardappelgratin met courgette en geraspte ham
Baktijd: 20 min.
Bereidingstijd: 15 min.
Ingrediënten: 1 zakje geraspte ham van Herta, 4 middelgrote aardappelen, 4 eieren, 1 courgette, 400 ml melk, 1 koffielepel gemalen muskaat, 40 g Comtékaas, zout, peper, boter.
Verwarm de oven voor op 210°C . Was de aardappelen en de courgette en schil de aardappelen. Snijd de courgette en de aardappelen in fi jne schijfjes. Snijd de Comté-kaas in reepjes. Kluts de eieren met de melk en wat nootmuskaat, peper en zout. Beboter 4 grote ovenschalen en schik er de aardappel- en courgetteschijfjes in lagen in, afgewisseld met geraspte ham. Overgiet het geheel met het eiermengsel en bestrooi met de kaasreepjes. Laat ongeveer 20 minuten in de oven bakken.
(Bron : Herta)
Eigen tip : je kan evengoed een andere lekkere afsmakende kaas gebruiken.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten