
- 1 kg stoofvlees (of meer : zie tip **hierboven)
- 2 uien
- 2 teentjes look
- 2 wortelen
- bloem
- 40 gram boter
- 1 flesje trappistenbier
- 1 laurierblaadje en 2 takjes tijm
- 1 runderbouillonblokje
- 2 kruidnagels
- 0,5 tl versgeraspte muskaatnoot
- eventueel het zakje stoofvleeskruiden dat je bij de slager krijgt
Verwarm de oven voor op 160°C.
Pel en snipper de uien in grote stukken. Pel en snijd de knoflook. Bestrooi het vlees met peper en zout en haal het vlees lichtjes door de bloem. Verhit de boter in een pan en bak het vlees aan. Voeg de uien en knoflook toe en bak ca.5 minuten. Voeg laurier, tijm, bouillonblokje, kruidnagels en nootmuskaat to en blus af met het bier. Laat even sudderen. Voeg de wortel (in stukjes gesneden) toe.
Doe een deksel op de pot en laat het gerecht ca.2,5 uur zachtjes stoven in de oven op 160°C.
Serveer met deze heerlijke schotel frietjes en een slaatje naar keuze.
Smakelijk !
Geen opmerkingen:
Een reactie posten