donderdag 18 februari 2010

Vlaams stoofvlees


Dit is weer zo'n dit-kan-niet-mislukken-recept.

De truuk zit 'm in het zachtjes stoven.

Maak er ineens een grote pot. Kwestie van de diepvriezer nuttig te besteden nadien.**
Serveer met dikke frietjes en voor een keer mag er mayonaise op tafel komen. Liefst zelf gemaakte want je proeft echt het verschil.
Haal volgende ingrediënten in huis :
  • 1 kg stoofvlees (of meer : zie tip **hierboven)
  • 2 uien
  • 2 teentjes look
  • 2 wortelen
  • bloem
  • 40 gram boter
  • 1 flesje trappistenbier
  • 1 laurierblaadje en 2 takjes tijm
  • 1 runderbouillonblokje
  • 2 kruidnagels
  • 0,5 tl versgeraspte muskaatnoot
  • eventueel het zakje stoofvleeskruiden dat je bij de slager krijgt

Verwarm de oven voor op 160°C.

Pel en snipper de uien in grote stukken. Pel en snijd de knoflook. Bestrooi het vlees met peper en zout en haal het vlees lichtjes door de bloem. Verhit de boter in een pan en bak het vlees aan. Voeg de uien en knoflook toe en bak ca.5 minuten. Voeg laurier, tijm, bouillonblokje, kruidnagels en nootmuskaat to en blus af met het bier. Laat even sudderen. Voeg de wortel (in stukjes gesneden) toe.

Doe een deksel op de pot en laat het gerecht ca.2,5 uur zachtjes stoven in de oven op 160°C.

Serveer met deze heerlijke schotel frietjes en een slaatje naar keuze.

Smakelijk !

Geen opmerkingen: