dinsdag 29 september 2009

Knoflooksoep

Ik las ergens dat knoflooksoep rust brengt in de maag.
Als je 's anderendaags niet onder de mensen moet komen, dan kun je dit eens proberen klaar te maken.

Knoflooksoep

Schoongemaakte tenen van 2 bollen knoflook aanfruiten met 1 wit van prei (schoongemaakt en in kleine stukjes gesneden). Als er een groene kern in de knoflook zit, dan haal je dit best er uit want dit zorgt ervoor dat de soep bitter wordt.
1 blaadje laurier, een paar blaadjes salie en een klein snufje cayennepeper toevoegen. (het laurierblaadje laat je meekoken zodat het zijn smaak goed kan losmaken).

1 l kippenbouillon toevoegen en met deksel op de pan gaar koken. Verwijder het blaadje laurier en pureer de soep. Zet de pot van het vuur en bind de soep met 3 eidooiers. Meteen goed doorroeren zodat de eidooiers niet meteen stollen.

Kruid eventueel nog bij met peper en zout. Schenk de soep in kommen.
Serveer de soep met gebakken scampi's die je op een "rozemarijnstokje" prikt of serveer met krokant gebakken spek en een scheutje olijfolie.

Leve de knoflookgeur !

Geen opmerkingen: