Mini-cakes
125 gr ongezouten boter
125 gr zelfrijzend bakmeel
125 gr witte suiker
2 eieren
1 zakje vanillesuiker (of 1/2 theelepel vanille-extract)
2 à 3 eetlepels melk
Benodigdheden glazuur: 2 eiwitten+ 350 gram poedersuiker + 1 theelepel citroensap.
Zet 12 papieren vormpjes in een standaard muffinbakplaat.
Verwarm de oven voor op 180 à 200° C. Doe alles behalve de melk in de mixerkom.Laat langzaam mengen of mixen. Voeg tijdens het mixen de melk toe.Verdeel 1 eetlepel beslag over de vormpjes. Bak gedurende 15 à 20 minuten lichtbruin.
Verwarm de oven voor op 180 à 200° C. Doe alles behalve de melk in de mixerkom.Laat langzaam mengen of mixen. Voeg tijdens het mixen de melk toe.Verdeel 1 eetlepel beslag over de vormpjes. Bak gedurende 15 à 20 minuten lichtbruin.
Maak het glazuur terwijl de cakes in de oven zitten. Zeef daarvoor de bloemsuiker. Eiwitten toevoegen en 5 minuten mixen met een handmixer. Nadien citroensap er bij voegen en het glazuur op de cakes wrijven. Versier de cakes naar keuze.
Bron : Nigella Lawson
3 opmerkingen:
hmmmmmm zooooo lekker eh!
anoniem,kzeg je later wel eke wie dak ben (: hihihihihihihihi
IK GA DIT MAKEN MET LAURA EN LISA
ik ga ze ook eens maken! :) dankjewel voor het recept!
Een reactie posten