Dé Spaanse drank bij uitstek ! Ik lust dit zoete drankje het liefst op een warme zomerse dag en liefst van al nog zelf gemaakt. De basis is steeds Spaanse rode wijn en fruit en nog wat "extraatjes".
Sangria
* 1 fles rode Spaanse wijn
* 3 eetlepels cointreau
* 3 eetlepels porto (wit of rood naar keuze)
* 3 eetlepels witte martini
* 3 eetlepels witte, droge wijn
* 3 eetlepels gin of vodka (wat je in huis hebt)
* scheutje cognac
* 1 sinaasappel en 1 citroen (of limoen) in schijfjes met schil er aan.
* 1 appel en 1 perzik in stukjes
* 3 eetlepels witte suiker
* ijsblokjesSangria
Was het fruit. Doe het fruit in een ruime kan en voeg alle alcohol en de suiker er bij. Proef (!). Zet in de koelkast. Serveer goed fris met een ijsblokje.
Tip : varieer eens door een kaneelstokje in de kan te doen.
Tip : alcholvrije versie : vervang de alcohol door druivensap en serveer met seizoensfruit.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten