dinsdag 11 mei 2010

Scampi beignet

De Libelle levert van tijd tot tijd heerlijke en makkelijk haalbare recepten op.

Scampi beignet
Ingrediënten :

* 250 gram scampi's gepeld
* 125 gram bloem
* 1 theelepel bakpoeder
* 1 kleine rode paprika in stukjes
* 2 lente-uitjes fijn gesnipperd
* 1 teentje knoflook (gepeld en gehakt)
* 1 eetlepel verse gehakte tijmblaadjes
* 125 cl koud water
* zwarte peper uit de molen en zout
* frituurolie




Snij de scampi's in stukjes en vermeng ze met de paprika, uitjes, look tijm, peper en zout.Vermeng de bloem met het bakpoeder. Schep dit door het scampimengsel. Giet er koud water bij (ongeveer 125 cl) tot je een stevig, dik beslag hebt. Verhit de frituurolie tot 180°C. Schep er telkens 1 eetlepel van het mengsel in en bak de beignets goudbruin. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Tip : Serveer ze zo heet mogelijk.
Bron : Libelle

Geen opmerkingen: