dinsdag 19 oktober 2010

Russisch apertiefhapje


Roesjka - baboesjka ...


Komkommergranité met wodka

Ingrediënten : 1 eetlepel suiker + 1 komkommer (in stukken gesneden) + 20 cl wodka + peper en zout.

Kook op laag vuur 1/2 dl water met de suiker, een vijftal minuten tot de suiker is opgelost. Neem het pannetje van het vuur.
Hak de komkommer fijn in een keukenmachine.Meng de siroop met de gemixte komkommer en breng op smaak met peper en zout.
Voeg de wodka toe.Doe het mengsel in een kom en zet het in de vriezer.
Roer na 2 uur het ijs los met een vork.Herhaal dit meerdere keren tot er een losse ijsmassa ontstaat.
Schep de granité in glaasjes en serveer onmiddellijk. Versier met een takje munt of met een stukje limoen.
Op zijn Russisch : na zdorovjé ! Of m.a.w. : schol !

Geen opmerkingen: