woensdag 20 oktober 2010

ijslolly

Ijs smaakt altijd lekker : zowel in de zomer als in de winter.


Ijslolly
Voor 8 ijslolly-fans :
* 1/2 doos ijs (vanille of caramel)
* 8 8 houten satéstokjes
* 30 gram pure chocolade
* 30 gram brésiliennenootjes


* 30 gram room
* kleine bolvormige siliconenvormpjes (4 à 6 cm doorsnede)

Roer het ijs los in een mengkom. Vul er de vormpjes mee en strijk de bovenzijde glad. Bestrooi met bresiliennenootjes.Zet een nachtje in de diepvriezer.
Duw de ijsbolletjes uit de vormpjes en zet er de satéstokjes in langs de bolle kant de stokjes induwen.

Verwarm de room en laat er de chocolade in smelten. Doe dit mengsel in een spuitzakje van bakpapier. Trek streepjes over de lolly's. Zet ze nog een nachtje in de diepvriezer.
Serveertip :Snij een citroen in 2, leg hem met de platte kant op een bordje en prik de lolly's in waaiervorm in de citroen.
Variatie : in plaats van brésiliennenootjes kun je ook "chocoladekorreltjes" nemen.
Bron : Carte d'or

1 opmerking:

mesen zei

lekker ..........