Ijslolly
Voor 8 ijslolly-fans :
* 1/2 doos ijs (vanille of caramel)
* 8 8 houten satéstokjes
* 30 gram pure chocolade
* 30 gram brésiliennenootjes
* 30 gram room
* kleine bolvormige siliconenvormpjes (4 à 6 cm doorsnede)
Roer het ijs los in een mengkom. Vul er de vormpjes mee en strijk de bovenzijde glad. Bestrooi met bresiliennenootjes.Zet een nachtje in de diepvriezer.
Duw de ijsbolletjes uit de vormpjes en zet er de satéstokjes in langs de bolle kant de stokjes induwen.
Serveertip :Snij een citroen in 2, leg hem met de platte kant op een bordje en prik de lolly's in waaiervorm in de citroen.
Variatie : in plaats van brésiliennenootjes kun je ook "chocoladekorreltjes" nemen.
Bron : Carte d'or
1 opmerking:
lekker ..........
Een reactie posten