woensdag 26 mei 2010

Viskoekjes



Wat doen we met restjes puree? Nigella Lawson brengt ons op een idee...

Viskoekjes à la Nigella Lawson (ongeveer 8 stuks in totaal)
* 350 - 500 gram koude aardappelpuree
* hetzelfde gewicht aan zalm uit blik
* 15 gram gesmolten boter
* caeyennepeper, peper, zout
* geraspte schil van 1/2 citroen
* 2 bosuien in ringetjes gesneden
* 1 ei

* Voor het paneren en het bakken : 2 eieren, 100 gram broodkruim, 50 gram boter en 2 eetlepels olie.


Bereiding :
Meng in een kom alle ingrediënten. Bekleed een bakplaat met folie of bakpapier. Vorm platte koekjes van het mengsel ter grootte van je handpalm. Leg de koekjes op de bakplaat en zet ze een uurtje in de frigo om op te stijven.

Klop de eieren los in een kom en strooi paneermeel in een bord.
Haal de viskoekjes één voor één door het eimengsel en daarna door het paneermeel. Doe boter en olie in een pan en verwarm het. Bak de koekjes tot ze aan beide kanten goudbruin zijn (ongeveer 3 minuten per kant). Ze moeten van binnen zacht en warm zijn.
Lekker met knoflookmayonaise met wat verse kruiden erdoor. Et voilà het hapje is klaar !

Variatie : meng in het viskoekje een beetje kruiden : koriander voor een oosterse toets.

2 opmerkingen:

mamie mesen zei

Heel lekker en het is nog goedkoop .

kemper zei

ze zijn echt heerlijk!! zelfs mijn zoontje van 2 vond ze om te smullen