De Fransen houden voor dat het HUN knoflookmayonaise is en volgens de Spanjaarden is het HUN knoflookmayonaise. Laat ze maar bekvechten die Fransen en Spanjaarden. Ik weet 1 ding : het is heerlijk als tapa op een sneetje geroosterd brood.
Heel eenvoudig om te maken trouwens.
Aïoli
8 teentjes knoflook (meer mag ook)
2 eierdooiers
30 cl olijfolie extra vierge
1 koffielepel lauw water
sap van een halve citroen
peper en zout
Verwijder de kiem van de look en mix de look fijn samen met een snuifje zout. Voeg 2 eierdooiers één per één toe en klop op tot een mayonaise met de olijfolie, water en citroensap. Breng op smaak met versgemalen witte peper.
Dit kan je tot 2 weken in de koelkast bewaren.
Tip : als de saus iets te gebonden is, kan je hem met een beetje room vermengen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten