donderdag 22 april 2010

Knoflookmayonaise


De Fransen houden voor dat het HUN knoflookmayonaise is en volgens de Spanjaarden is het HUN knoflookmayonaise. Laat ze maar bekvechten die Fransen en Spanjaarden. Ik weet 1 ding : het is heerlijk als tapa op een sneetje geroosterd brood.

Heel eenvoudig om te maken trouwens.


Aïoli

8 teentjes knoflook (meer mag ook)

2 eierdooiers

30 cl olijfolie extra vierge

1 koffielepel lauw water

sap van een halve citroen

peper en zout


Verwijder de kiem van de look en mix de look fijn samen met een snuifje zout. Voeg 2 eierdooiers één per één toe en klop op tot een mayonaise met de olijfolie, water en citroensap. Breng op smaak met versgemalen witte peper.

Dit kan je tot 2 weken in de koelkast bewaren.

Tip : als de saus iets te gebonden is, kan je hem met een beetje room vermengen.

Geen opmerkingen: