Mayo P G? Dit stond in mijn notitieboekje. Vertaald : mayonaise volgens een recept van Peter Goossens.
Mayonaise maken, kan iedereen. Maar ik wou eens een ander recept uitproberen. Ik las het recept van chef Goossens en was verrast dat hij 16 (?!) gram (?!) azijn vermeldde. Hoe komt hij in godsnaam bij het getal 16? I don't know. Dus zal 'k het hem eens moeten vragen zekers?
In ieder geval was het zeer lekkere mayonaise. Echt om je vingers af te likken...
Ik heb deze mayonaise verwerkt in mijn américain préparé die ik zelf maakte (recept volgt) en opgediend met frietjes. Njamie njamie !! Het potje mayonaise heb ik in een sierlijk potje op tafel gezet en de naam Goossens er bij vermeld ...
Mayo P G
* 1 eidooier
* 2 eieren
* 35 gram mosterd
* 16 gram azijn
* 700 gram druivenpitolie (ik heb arachideolie gebruikt)
* peper en zout
Zet een kom op een vochtige doek op het aanrecht.
Doe eieren en mosterd in die kom en mix kort. Voeg geleidelijk een héél klein beetje olie toe en blijf mixen tot de olie opgenomen wordt. Voeg ondertussen de azijn toe. Van zodra het iets dikker wordt, kan je olie in een dun straaltje toevoegen. Breng op smaak met peper en zout.
Tip : neem eieren op kamertemperatuur.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten