Lekkere soesjes
* 180 gram zelfrijzende bloem
* 2,5 dl water
* 100 gram boter
* 230 gram eieren (dit zijn 4 à 5 eieren)
Verwarm de oven voor op 180°C. Voor het soezenbeslag breng je het water samen met de boter aan de kook.
Neem van het vuur en doe er in 1 keer alle bloem bij. Blijf roeren. Zet terug op het vuur en roer tot het deeg een bol vormt die loskomt van de bodem. Neem van het vuur en laat eventjes afkoelen en klop er één voor één de eieren onder terwijl je goed roert. Spuit soesjes op een ingevette bakplaat. Of leg met behulp van 2 koffielepels kleine hoopjes op de bakplaat. Laat voldoende ruimte tussen de soesjes want ze verdubbelen in volume. Ongeveer 20 à 30 minuten maximum bakken in de oven op 180°C. In het begin van de baktijd de oven NIET open doen want anders zakken de soesjes in. (Dus bedwing je en laat de ovendeur toe).
Laat ze afkoelen. Maak ondertussen de chocoladesaus : 100 gram pure chocolade en 2 dl room tesamen smelten.
Vul de soesjes met vanille-ijs en dep de soesjes in de chocoladesaus.
Serveer onmiddellijk.
woensdag 24 maart 2010
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten