vrijdag 19 februari 2010

Zalmmousse volgens de geheimen van Hilde












Wie is Hilde? Hilde is mijn kapster met gouden handen en een gouden hart.
Ik heb de eer en het genoegen U haar geheime zalmmousse te verklappen.
Ik heb het ondertussen al een paar keer klaargemaakt en ik moet toegeven : het is niet alleen heel gemakkelijk maar nog eens lekker op de koop toe !
Je kan er alle richtingen mee uit : in een glaasje, op een toastje, op een stukje komkommer of gewoon op de boterham,...
Ingrediënten voor een succesrecept :
* gerookte zalm
* mascarpone
* klein scheutje room
* beetje gemalen peper (geen zout want de gerookte zalm is al zoutig op zich)
* verse dille
* naar smaak andere kruiden : cayennepeper, ...
* eventueel andere ingrediënten : klein stukje rode paprika, ...
Werkwijze :
Je mixt alle ingrediënten en je verwerkt die mousse naar eigen inspiratie.
Versier ook naar keuze : een takje verse dille, rode zalmeitjes, klein stukje tomaat, een schijfje citroen, een takje bieslook, ...
Ik zou zeggen : laat maar komen Hilde die receptjes !
Bron : Hilde
(Kleine rechtzetting : het oorspronkelijke recept komt van Cynthia. Met mijn excuses.
N.v.d.r. op 26/02/10)

Geen opmerkingen: