Dit gerechtje maakte ik een tijdje geleden klaar en iedereen vond het geslaagd.
Meng 700 gram gehakt met 2 eitjes + 4 eetlepels broodkruim + 1 fijngesnipperd sjalotje + 2 geperste teentjes look + 1 eetlepel gehakte bladpeterselie.Breng op smaak met peper en zout.
Vorm er balletjes mee en bak ze in wat boter rondom goudbruin.
Laat nog 2 minuten garen onder deksel.
Blus met 300 ml gevogeltefond. Ik heb kalfsfond genomen en dat is ook een prima keuze.
Breng op smaak met peper en zout en een scheutje sherry.
Voeg 2 dl room bij en laat op een zacht vuurtje verder garen tot de balletjes vanbinnen gaar zijn.
Serveer met tagliatelle en strooi er nog wat gehakte peterselie over.
Geniet van dit eenvoudig maar lekker gerechtje !
Geen opmerkingen:
Een reactie posten