woensdag 24 februari 2010

Appeltje voor de dorst


Snoep gezond, eet een appel.
Of : an apple a day keeps the doctor away.

Vandaag gaan we het gezond appeltje gebruiken in onze cake.
Ik volg steeds het recept uit "Ons Kookboek" (boerinnebond) maar ik laat de rozijnen weg.
Eenvoudig maar lekker.
Ingrediënten :
* 250 gram zelfrijzende bloem
* 150 gram boter (op kamertemperatuur)
* 4 eieren
* 250 gram suiker
* 3 appels
Klop de eieren met de suiker tot een roomkleurige, lichte en homogene massa.
Voeg er de zachte boter bij en roer goed door.
Voeg de gezeegde bloem er eveneens bij en klop alles dooreen.
Schil de appels, snij ze in 4 en verwijder het klokhuis.
Snij de appelpartjes in fijne schijfjes.
Breng een laagje deeg in een ingevette en bebloemde cakevorm en leg op het gehele deeg de appelschijfjes.
Bedek dit met de rest van het beslag en bak in een voorverwarmde oven op 175 °.
Bestrijk de cake eventueel met opgewarmde abrikozenconfituur.
Laat afkoelen op een rooster.
Bron : "Ons Kookboek"
Heerlijk !

3 opmerkingen:

laura zei

mmm... het was superlekker mama!
je moet het meer klaarmaken!!!

mamie zei

mooi zeg van laura !

Luk zei

En groot gelijk dat je de rozijnen weglaat! (bwèkes...)