We moeten er een beetje tijd en energie in steken maar 't resultaat is super.
Zelfgemaakte vol au vent
1 soepkip
1,5 liter water
kippenbouillonblokjes
1 prei + 1 stengel selder + 1 ui + 1 grote wortel
tijm + laurier
250 gram gehakt
1/2 citroen
Bloem
1 bakje champignons
Peterselie
Voor de saus:
75 gr boter
75 gr bloem
1/4 liter melk
3/4 liter kookvocht
1 lepel madera
Voor de binding: 2 eidooiers + 2 dl melk
Verder : vidékoekjes
Zet water op en doe er de prei, selder, wortel, ui in zijn geheel in. Voeg de kip toe.
Voeg de kippenbouillon + tijm & laurier bij en vervolgens goed afkruiden met peper en zout.
Laat 45 minuten doorkoken.
Rol ondertussen de balletjes allemaal even groot en rol ze door de bloem.
Neem het kookvocht van de kip, doe dit in een apart pannetje en kook de balletjes gedurende 10 minuten (kook de gehaktballetjes apart).
Haal de kip en de groenten uit het kookvocht en ontbeen de kip.
Maak een roux van boter en bloem, doe er de melk en het kookvocht op en pers er een halve citroen in. Voeg de madera toe.
Leg er de kip, de schijfjes rauwe champignons en de balletjes in de saus.
Net voor het serveren binden met eidooiers en melk.
Zet het vuur af. Doe een deksel op de pot en warm ondertussen de vidékoekjes op.
Serveer in een vidékoekje en versier met een beetje tuinkers.
Serveer met frietjes.
Smakelijk !
Geen opmerkingen:
Een reactie posten