zaterdag 7 november 2009

Soep met een kroontje


Soep aan het begin van een maaltijd betekent telkens een beetje feest.
Met dit koninginnesoeptje is het méér dan feest.
Het klinkt chique en 't is eens iets anders dan groentensoep.

Koninginnesoep

1 l water
4 dl kalfsfond
500 g kippenbout
soepprei
Dragon, kervel, tijmpeper en zout
35 g boter
35 g bloem
½ dl witte Bordeaux
½ dl slagroom

Breng water, fond, bout, kruiderij, prei en zout naar smaak aan de kook.

Laat 1 uur zachtjes trekken met het deksel op de pan. Zeef het vocht. Smelt de boter in een pan, voeg de bloem toe en laat hem roerend goudgeel fruiten.
Voeg bij beetjes de bouillon toe, steeds roerend zodat een gladde soep ontstaat.

Laat even doorkoken. Voeg kleine stukjes kip toe en breng op smaak met Bordeaux en room. Garneer met dragon.

Geen opmerkingen: