Als ik eens niet weet wat klaarmaken, dan gebeurt het dat ik een zeevruchten chowder maak. Het klinkt complex maar in feite is het heel eenvoudig.
De meeste zaken heeft iedereen in huis en in een half uurtje kan je al aan tafel. Het is eten-en-drinken-tesamen.
Zeevruchten chowder
Ingrediënten :
20 gepelde scampi's
1/2 kg gemengde zeevruchten (diepvries)
100 gr gerookte spekblokjes
1/2 liter visbouillon
2 dl melk en 2 dl room
4 aardappelen, geschild en in blokjes gesneden
1 kruidentuiltje (2 takjes tijm, 1 laurierblaadje, enkele peterseliestengels)
1 ui fijngesnipperd
1 eetlepel bloem
2 eetlepels gehakte peterselie en 2 eetlepels fijngesnipperde bieslook
olie
peper en zeezout
Bereiding :
Verwarm een scheutje olie in een ruime pan en bak hierin de spekblokjes krokant. Voeg de uisnippers eraan toe en stoof deze glazig. Roer de bloem erdoor en overgiet met de visbouillon.
Voeg de aardappelblokjes toe en het kruidentuiltje en giet er de melk bij. Kruid met peper en zout en dek de pan af.
Laat zachtjes koken tot de aardappelblokjes bijna gaar zijn (reken ongeveer 8 minuten, afhankelijk van de grootte van de blokjes). Voeg de scampi en zeevruchten eraan toe en roer er de room door.
Haal de pan van het vuur als de scampi roze kleuren.
Verwijder het kruidentuiltje en kruid indien nodig nog bij met peper / zout.
Verdeel over voorverwarmde diepe borden of soepkommetjes en werk af met peterselie en bieslooksnippers.
Smakelijk !
Variatie : indien je nog een restje erwtjes in de diepvries zou hebben, dan kan dit er gerust bij. (voor de erwtenhaters : je mag dit gerust weglaten ...).
Ik doe er ook soms een "Iglo-zakje" aan toe : nl. de diepvries lentegroenten (200 gram) van Iglo. Het is een perfecte combinatie !
Geen opmerkingen:
Een reactie posten