Apfelstrudel (of appelstrudel) is een traditionele Oostenrijkse gebaksoort. Het was oorspronkelijk een gerecht voor arme mensen, maar geldt vandaag de dag echter als een culinair hoogstaand gerecht. Apfelstrudel wordt normaal gesproken gegeten met slagroom, ijs en/of warme vanillesaus.
Het wordt gewoonlijk gemaakt uit bladerdeeg maar hier vind je een recept met filodeeg.
Een apfelstrudel met filodeeg is minder vettiger dan bladerdeeg.
Een apfelstrudel met filodeeg is minder vettiger dan bladerdeeg.
Krokante apfelstrudel met filodeeg
Snijd 3 jonagold appels in kleine blokjes.
Meng de appelblokjes met het sap van een halve citroen, 1 tl kaneelpoeder, 30 g rozijnen, 40 g donkerbruine suiker en 4 plakjes in blokjes gesneden zoetekoek van de Meli (brunoise-stukjes).
Bestrijk 3 vellen filodeeg met zonnebloemolie en leg ze op elkaar en leg hier nog een vel filodeeg op. M.a.w. : op iedere vel filodeeg wordt er zonnebloemolie ingestreken, dan terug een blaadje deeg, opnieuw insmeren, terug een blaadje en opnieuw insmeren met olie.
Schep een lepel van de appelvulling erop en bestrijk de randen met losgeklopt ei.
Rol het filodeeg op en vouw de zijkanten dicht. Bestrijk de bovenkant met ei en bak de apfelstrudels op 200°C ca 15 minuten.
Strooi een beetje bloemsuiker op de strudel en serveer met een bol vanille-ijs.
Guten Appetit !
Geen opmerkingen:
Een reactie posten