De dag voordien heb je nauwelijks werk en de avond zelf kan je de flamenco dansen terwijl de kip in de oven is. Ik heb het over kip met een Spaans tintje ...
Kip met een Spaans tintje
Snij de gedroogde tomaten in reepjes en de knoflook in plakjes.
Verwijder de zaadjes van de Spaanse peper en hak de rest fijn.
Snij de venkelknol in reepjes.
Ris de tijm en rozemarijn van de takjes.
Doe alles (ook de olijven) in een grote ovenschaal. Leg de kip erop.
Klop in een kom de olijfolie met de sherry, citroensap, zout en peper. Giet dat over de kip en roer goed om. Dek af met folie en zet een nachtje in de frigo om te marineren.
Roer tussenin alles eens goed door mekaar.
's Anderendaags: haal de kip een uurtje van tevoren uit de koelkast.
Verwarm de oven voor op 175 °C.
Zet de schaal er een uur in tot de kip gaar is. Je kan de schotel "versieren" met een blaadje basilicum.
Reken voor het marineren 1 nachtje en braadtijd in oven 1 uur.
Ingrediënten voor 4 personen :
Ingrediënten voor 4 personen :
4 kippenbouten of kipfilets (neem wat je zelf het liefste lust)
1 grote venkelknol
150 g zwarte olijven
8 gedroogde tomaten
1 rode Spaanse peper (zie opmerking onderaan **)
4 knoflooktenen
3 takjes verse tijm en 1 tak rozemarijn
125 ml medium dry sherry
125 ml olijfolie
sap van ½ citroen
zout en peper uit de molen
Snij de gedroogde tomaten in reepjes en de knoflook in plakjes.
Verwijder de zaadjes van de Spaanse peper en hak de rest fijn.
Snij de venkelknol in reepjes.
Ris de tijm en rozemarijn van de takjes.
Doe alles (ook de olijven) in een grote ovenschaal. Leg de kip erop.
Klop in een kom de olijfolie met de sherry, citroensap, zout en peper. Giet dat over de kip en roer goed om. Dek af met folie en zet een nachtje in de frigo om te marineren.
Roer tussenin alles eens goed door mekaar.
's Anderendaags: haal de kip een uurtje van tevoren uit de koelkast.
Verwarm de oven voor op 175 °C.
Zet de schaal er een uur in tot de kip gaar is. Je kan de schotel "versieren" met een blaadje basilicum.
Haal de castagnetten uit de kast en roep iedereen aan tafel. Olé olé...
** Opmerking : we waren er allemaal over eens aan tafel dat ik de volgende keer dit Spaans pepertje er niet meer zal in doen want de smaak overheerste een beetje te veel.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten