woensdag 7 oktober 2009

Koekjes van tante Karien

Als je deze verse kletskoppen op tafel zet, zijn ze in een wip op! (Nietwaar Julietje?)

Toen ik de laatste keer deze koekjes bakte, waren er gretige blikken gericht op de oven .... Wachtend tot de kletskopjes klaar waren ... ("Oh my God!"....)

Ze hoeven slechts efkens in de oven en 't deeg is ook in 1, 2, 3 klaar. Heel het huis ruikt lekker....
Waarop wachten we nog? Allez aan de slag...


Kletskoppen


100 gr fijne Tiense suiker voor warme bereidingen
50 gr amandelpoeder
60 gr zachte boter
50 gr patisseriebloem
snuifje zout
snuifje kaneel
1 soeplepel vers geperst sinaasappelsap

Meng alle ingrediënten in een blender.
Maak kleine hoopjes (ongeveer 1 koffielepel groot) op bakpapier.
Hou rekening dat het deeg "plat" wordt (voorzie een beetje ruimte tussen de deegbolletjes).
Zet de ovenplaat een 6-tal minuten in de oven op 200°C. (Het kan ook dat ze 8 minuutjes in de oven moeten. Dit hangt van oven tot oven af.)

Tip : blijf bij de oven : zo kan je zien of ze niet aanbakken.

Opdienen met verse koffie.

Geen opmerkingen: