woensdag 7 oktober 2009

Hutsepot met vis




We kennen allemaal de Vlaamse hutsepot met een lekker brokje vlees.
Ooit al eens hutsepot met vis klaargemaakt? Neen? Doen !

Hutsepot met vis

Voor 4 personen:
800 gram stevige verse vis (zeeduivel, zwaardvis, zalm, kabeljauw, ...)
een halve savooikool,
4 rapen,
4 wortelen,
een handvol spruiten (in 2 gesneden)
1 ui,
6 grote vastkokende aardappelen (of meer als je patatten-eters thuis hebt ...),
een takje tijm en een blaadje laurier, gekneusde zwarte peper, zout, viskruiden
1 dl groentenbouillon en een scheutje witte wijn
50 gram boter

Snijd de groenten in gelijke brunoise (vierkante blokjes).
Stoof ze aan in de boter te beginnen met de ui.
Voeg dan de rapen, spruiten en wortel toe, daarna de kool en tenslotte de aardappelen met tijm en laurier. Stoof goed aan en kruid met gekneusde zwarte peper. Deglaceer dit alles met de bouillon en een scheutje witte wijn. Doe een deksel op de pan en laat zachtjes stoven tot de groentjes gaar zijn.

Kruid de vis met peper, zout en viskruiden en bak hem in olijfolie. Dek de pan af en laat 2 minuten rusten. Verdeel de hutsepot over de borden en leg er een stuk (of meerdere stukken) vis bovenop.

Variatie : op het einde kan je gebakken spekblokjes toevoegen.
Variatie : je kan eventueel een beetje pastinaak toevoegen (deze witte groente zie je links van de wortel op de foto) : op dezelfde manier bereiden zoals wortel.
Smakelijk !

Geen opmerkingen: