donderdag 1 oktober 2009

Vijgen

Vijgen zijn heerlijk puur natuur maar deze keer wordt het warm geserveerd met een provencaalse toets als dessert.

Dessertvijgjes

Voor 4 personen:
8 verse vijgen
4 takjes rozemarijn
4 eetlepels vloeibare honing
olijfolie
200 gram Griekse yoghurt (vb.van het merk Nestlé)


Verwarm de oven voor op 200 graden.
Snijd de vijgen kruislings in en duw ze voorzichtig open (zie foto). Halveer de rozemarijntakjes en steek in elke vijg een takje.
Zet de vijgen in een laag ovenschaaltje. Schenk er de honing over en een paar druppels olijfolie. Bak de vijgen ongeveer een kwartier op 200 graden, tot ze zacht zijn, maar nog wel hun vorm hebben.
Zet op vier dessertbordjes elk twee warme vijgen en schep er wat yoghurt naast.
Lepel eventueel voor de zoetemondjes wat van de siroop (die je uit het ovenschaaltje schept) over de vijgjes.
Lekker, niet?

Geen opmerkingen: