donderdag 8 oktober 2009

Chutney


In het tv-programma "Beste Hobbykok" maakte één van de kandidaten een chutney als onderdeel van een gerecht. Het zag er erg lekker uit!
'k Had dat nog nooit van mijn leven zelf gemaakt en startte dus mijn zoekzocht naar recepten en tips.

Een chutney is een smaakmaker uit de Indiase en Pakistaanse keuken.
Het lijkt op confituur, maar is meestal zoetzuur en gekruid, en gemaakt op basis van fruit en/of groenten. U kan chutney verschillende weken in de koelkast bewaren in een hermetisch afgesloten bokaal.

Chutney

½ in blokjes gesneden ananas, 2 in blokjes gesneden mango, een lepel rode paprika in piepkleine blokjes gesneden, ½ tl wasabi (pas op : wasabi is heel pikant!), 2 tl suiker en een 1 glas (zoete) witte wijn aan de kook brengen. Koken tot het vocht verdampt is en tot het een dikke vruchtenpuree geworden is.
Warm of koud is chutney de ideale compagnon van kalkoen of kip, lam, kerrieschotels en charcuterieschotels.

Geen opmerkingen: