Het kan wel eens gebeuren dat je chocolade hebt liggen in de kast waarvan de vervaldatum naderbij komt... Je kan het natuurlijk verwerken in chocolademelk. Een andere oplossing is gebruiken in een chocoladefondue. Daar zijn kinderen reuze blij mee.
Een grote investering is zo'n fondue alleszins niet. Neem maar eens een kijkje in de Casa of de Blokker bijvoorbeeld.
Chocoladefondue
Brochetjes maken van 1 in stukjes gesneden banaan, 50 g marshmallows, ¼ in blokjes gesneden ananas en 1 in grove stukken gesneden mango.
2 dl slagroom aan de kook brengen. Zodra de room kookt, het vuur uitzetten en 225 g stukjes chocolade erin oplossen. Goed roeren met een garde tot alle chocolade is opgelost.
In het potje van de fondue gieten.
In het potje van de fondue gieten.
De brochetjes dompelen in de chocolade.
En dan is ' t genieten geblazen .... en voor de kleintjes nadien : mondjes afvegen ....
Tip : variatie van fruit : neem eens mandarijn, kiwi, kersen, sterfruit, druifjes, enz.
Tip : je kan ook eens 'sigarenkoekjes' of andere koekjes naar keuze nemen en dit in chocolade dompelen.
1 opmerking:
Hallo Karien,
Je hebt een mooie blog met schitterende recpten.
Ook gebruik je mooie en smaakvolle foto's.
Ik zou graag een foto van je gebruiken in een nieuwsbrief die ik voor een kennis aan het maken ben. Zou je hiervoor met mij contact op kunnen nemen via bv1335@home.nl
met vriendelijke groet,
Christa C.
Een reactie posten