maandag 19 oktober 2009

Tagliatelle met krab op zijn Russisch


Op internet vond ik onderstaand recept dat ik vorige week uitprobeerde. Ik wou er mijn eigen toets aan geven en strooide in het bord een beetje verse munt. Het gerechtje was heel lekker maar de volgende keer laat ik de munt wel weg want de muntsmaak overheerste een tikkeltje te veel.

Tagliatelle met krab en wodka

Voor 4 personen

400 g tagliatelle (ik heb een pakje van 500 g bereid)
2 sjalotten fijngesnipperd
olijfolie
2 teentjes look
2 rode paprika’s in kleine stukjes gesneden
4 trostomaten
2 el wodka (ik heb er stiekem toch 3 lepels in gedaan)
400 g krabvlees uit blik (vers mag uiteraard ook)
cayennepeper
2 el grofgehakte bladpeterselie (ik had dit niet in huis en nam munt in de plaats ....)
peper en zout

Bereiding :
Kook de tagliatelle beetgaar in een ruime hoeveelheid gezouten water.
Fruit de gesnipperde sjalotten, geperste knoflook en fijngesneden rode paprika’s in olijfolie. Hak de tomaten grof en voeg ze toe aan de pan.
Stoof al roerend enkele minuten op een hoog vuur.
Parfumeer met de wodka en voeg ten slotte de uitgelekte krab bij. Kruid met een snuifje cayennepeper, de bladpeterselie, peper en zout.
Laat de tagliatelle uitlekken en doe deze in de pan met de saus. Meng beide onder elkaar en verdeel over borden. Serveer meteen.

Variatie : je kan de krab vervangen door een stukje verse vis bijvoorbeeld victoriabaarsfilet of andere vis naar keuze.

(Bron : internet)

Geen opmerkingen: