Uiensoep met een Zwitsers tintje
375 g in dunne ringen gesneden uien en 1 teen gehakte knoflook aanbakken in 25 g boter.
25 g bloem toevoegen en goed doorroeren. De bloem zorgt voor de binding van de soep.
Al roerend afblussen met 1 dl kirsch en 1 l kippenbouillon.
Al roerend afblussen met 1 dl kirsch en 1 l kippenbouillon.
Voeg 1 laurierblaadje en 1 takje tijm toe en laat de soep ca. 15 à 20 minuten zachtjes koken.
In kommen scheppen. Bedekken met dun gesneden stokbrood. Het is belangrijk dat de soep volledig bedekt wordt met brood. Eventueel de randjes van het brood bijsnijden zodat het mooi bedekt is. Bedek het brood met 50 g geraspte gruyère.
Goudbruin gratineren onder de hete grill.
Goudbruin gratineren onder de hete grill.
Serveer de soep met stokbrood.
Bon appétit!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten