maandag 7 september 2009

Koekjes met courgette




Met courgette kan je meer doen dan alleen maar soep bereiden.
Onderstaande koekjes zijn in een "draai" klaar en vegetariërs kunnen er ook van mee smullen.

Je kan ze presenteren als aperitiefhapje en tzatziki of je kan er snelle maaltijd van maken en presenteren met een patatje in de schil en een stukje gebakken vis. 'k Zou durven zeggen : laat je inspiratie maar de vrije loop.


Courgettekoekjes

300 g geraspte courgette en 1 gesnipperde ui in een schone theedoek droogdeppen.

Courgette, ui, 35 g parmezaanse kaas, 1 eetlepel gehakte munt, 25 g paneermeel, 30 g zelfrijzend bakmeel (om het iets luchtiger te maken), 1 ei, zout en peper mengen tot een plakkerig mengsel. Olie in een pan verhitten en het courgettemengsel met een natte lepel beetje bij beetje in de pan verdelen. (natte lepel zodat het beslag makkelijk loslaat).

Om en om goudbruin bakken, uit laten lekken op keukenpapier en warm serveren.

Tip : als je veel koekjes bakt, kun je ze gewoon in de oven even warm houden.

Geen opmerkingen: