Mosselen ....
Ik ken er die allergisch zijn aan mosselen en bij de eerste beet direct rode "bubbels" hebben.
Ik ken er die geen mosselen lusten.
Ik ken er die eens om 't er meest mosselen gegeten hebben en na afloop verkondigen :"nooit meer!!" ...
Ik ken er die mosselen de "max" vinden.
Speciaal voor die laatste groep is er volgend recept.
Provençaalse mosselen
Scheut olie in (mossel)pan verhitten en gesnipperde ui, knoflook, gesneden bleekselderij, paprikablokjes en venkel fruiten. Verse tomatenblokjes toevoegen. Schoongemaakte mosselen toevoegen en afblussen met een flinke scheut pernod. Pan afdekken en mosselen in ca. 5 minuten gaar koken. Bestrooi de mosselen met bladpeterselie. Voor degene die iets anders willen dan peterselie, dan kan is basilicum een lekker alternatief.
Scheut olie in (mossel)pan verhitten en gesnipperde ui, knoflook, gesneden bleekselderij, paprikablokjes en venkel fruiten. Verse tomatenblokjes toevoegen. Schoongemaakte mosselen toevoegen en afblussen met een flinke scheut pernod. Pan afdekken en mosselen in ca. 5 minuten gaar koken. Bestrooi de mosselen met bladpeterselie. Voor degene die iets anders willen dan peterselie, dan kan is basilicum een lekker alternatief.
Serveer met zelf gemaakte Belgische frietjes en een goeie klak mayonaise.
Mijn jongste dochter maakt er mij attent op dat ik iets héél belangrijks vergat te vermelden in dit recept ... : Gebruik speciaal kruidenzout voor frietjes van het merk "Portland".
Allez-gow : Smakelijk !
Geen opmerkingen:
Een reactie posten