vrijdag 28 augustus 2009

Crostini
















Tover met crostini een Italiaans voorgerecht op je bord ….

Ingrediënten voor 4 personen:

. 2 ciabattabroden
· 4 lekkere rijpe tomaten, verse basilicum, 1 pakje rucola, knoflook en 1 citroen
· Italiaanse kaas (vb. Parmigiano)
· Olijfolie
· Italiaanse prosciutto (Italiaanse gerookte ham)
· 10 scampi’s
· Peper en zout

Voorbereiding :

Begin met de ciabattabroden af te bakken in een voorverwarmde oven op 200°C gedurende 12 minuten. Laat de broden afkoelen.

Snij de ciabatta in schuine plakjes van ca. 1 à 1,5 cm. Besprenkel de ciabatta met olijfolie en rooster ze goudbruin in de oven.
Rasp een teentje knoflook over de gegrilde ciabatta.

Afwerking :

TOMATENCROSTINI :
Snij de tomaten in vier. Verwijder de zaadkern en snij het vruchtvlees in blokjes. Pluk de blaadjes basilicum en snij deze fijn.
Meng de basilicum door de tomatenblokjes en breng op smaak met olijfolie, peper en zout.
Beleg de ciabatta met een lepel van de bereide tomatenblokjes.
Leg een takje rucola als groene versiering er op en werk af met een beetje krullen Italiaanse Parmigiano kaas (geschaafd met een dunschiller).

CROSTINI MET PROSCIUTTO EN PARMIGIANO
Snij fijne schijfjes ham van de prosciutto. Het mag een beetje onregelmatig van vorm zijn.
Beleg de toastjes met een plakje van die prosciutto. Doe er een schijfje Italiaanse Parmigiano op.
Besprenkel met olijfolie en kruid met peper en zout.

CROSTINI MET SCAMPI’S
Ontdooi de scampi’s, verwijder het darmkanaaltje en bak ze in olijfolie met een teentje knoflook. Besprenkel ze met een lepeltje citroensap. Kruid met peper en zout.
Beleg de toastjes met een paar scampi’s. Werk af met een takje basilicum.

De laatste crostini heb ik belegd met tapenade en versierd met stukjes groene olijven.

Serveer en geniet!

Buon appetito !

(Photo : made by my daughter Eline !)

1 opmerking:

Luk zei

njammie-njammie!