vrijdag 28 augustus 2009

Kip in de pan met pansaus


Pansaus. Ik denk niet dat het in het woordenboek staat .... Ik bedoel hiermee een saus die je à la minute maakt door een paar ingrediënten in de pan te gooien waarin je toch al je vlees of je vis aan het bakken was. Gemakkelijk, efficiënt en lekker omdat je de braadaroma’s er zomaar voor niks bij krijgt. Men zegge het daarom voort: pansaus.

Voor 4 personen:
1 eetlepel zwarte peperkorrels
1 theelepel grof zeezout
4 enkele kipfilets
4 eetlepels olijfolie
300 g kleine trostomaten, gehalveerd (eventueel nog een paar reepjes rode paprika)
2 eetlepels balsamicoazijn
een handje verse basilicumblaadjes

Stamp de peperkorrels in een vijzel tot een grof strooisel. Meng het grove zout erdoor en ‘paneer’ de kipfilets met dit mengsel. Verhit twee eetlepels olijfolie in een koekenpan en bak hierin de kipfilets in ongeveer 10 minuten bruin en gaar. Keer ze halverwege om.Haal de kipfilets uit de pan en houd ze warm tussen twee borden. Schenk de rest van de olijfolie in de pan en voeg de gehalveerde tomaten toe. Bak ze, af en toe schuddend aan de pan, twee minuten of tot ze iets zachter worden. Schenk de balsamicoazijn in de pan en haal hem na een halve minuut van het vuur. Breng de saus op smaak met zout en verscheur de basilicumblaadjes erboven. Lekker met boontjes en gebakken aardappels.

Geen opmerkingen: