donderdag 3 september 2009

Ribbetjes met honing



Ribbetjes, wie kent ze niet?
Lekker sabbelen tot de vleesbrokjes tussen de tanden blijven zitten en je handen er plakkerig van worden...


Met onderstaand recept lukt het klaarmaken vast en zeker! Reken voor kleine eters ongeveer 500 gr per persoon. En de grote eters dan? Ewel 't dubbele zeker?

Ribbetjes met honing

+- 2 kg ribbetjes

Ingrediënten voor de marinade : 2 dl olijfolie + 1 dl ketchup + 10 eetlepels honing + sap van een halve citroen + 3 teentjes gesnipperde knoflook + enkele takjes gesnipperde verse tijm + 1 tl engelse saus (worcestersaus) + peper & zout + chilipeper naar smaak.

Bereiding :
Vermeng alle ingrediënten voor de marinade. Meng goed zodat de honing oplost in de olijfolie.

Roer er het vlees onder en laat minstens 2 uur rustig marineren in de koelkast. Dit mag zelfs 24 uur marineren want dat zal de smaak zeker ten goede komen.

Leg de ribbetjes op een ovenschotel (op bakpapier) en rooster de ribbetjes ongeveer 60 minuten in een voorverwarmde oven van 175° C. Penseel regelmatig wat marinade op het vlees. Dien op met een aardappel in de schil (of frietjes) en een frisse sla.

Smakelijk aan onze vleeseters !

Geen opmerkingen: