Dochterslief willen dat ik in de komende dagen mousse van speculoos klaarmaak en willen mij assisteren in de keuken. Dat belooft ....
Wat hebben we nodig? 3 keukenschorten en volgende ingrediënten voor 4 personen :
1/4 liter Alpro soya Drink
2 kleine potjes Alpro soya Yoghurt
snuifje kaneelpoeder
4 eieren
60 g bruine suiker en 60 g kandijsiroop en enkele eetlepels suiker
3 gelatineblaadjes van elk 2 gram
5 stukken speculoos
Bereiding:
- Scheid de eieren en neem alleen de eigelen.
- Voeg daar de bruine suiker en de kandijsiroop aan toe.
- Meng alles goed tot één geheel en voeg er een beetje kaneel aan toe.
- Breng de Alpro soya Drink aan de kook, voeg er de speculaas aan toe en laat dit smelten.
- Doe de suiker en het eimengsel erbij en roer goed op het vuur gedurende 2 minuten.
- Week de gelatineblaadjes in koud water en voeg ze eraan toe.
- Zet het geheel in een koud waterbad, blijf roeren, en laat het volledig koud worden. (Let op dat er geen water in dit mengsel terecht komt).
- Klop ondertussen de eiwitten stevig op, samen met 2 lepels witte suiker.
- Voeg de Alpro soya Yoghurt bij het eigeel en roer het mengsel goed tot het 1 geheel wordt.
- Meng dit mengsel door het eiwit, giet dit in kleine kommetjes en laat opstijven in de koelkast.
Serveren : kruimel nog een beetje speculoos eroverheen en werk af met een beetje munt.
Thanks, kids !!
(bron : Piet Huysentruyt)
Wat hebben we nodig? 3 keukenschorten en volgende ingrediënten voor 4 personen :
1/4 liter Alpro soya Drink
2 kleine potjes Alpro soya Yoghurt
snuifje kaneelpoeder
4 eieren
60 g bruine suiker en 60 g kandijsiroop en enkele eetlepels suiker
3 gelatineblaadjes van elk 2 gram
5 stukken speculoos
Bereiding:
- Scheid de eieren en neem alleen de eigelen.
- Voeg daar de bruine suiker en de kandijsiroop aan toe.
- Meng alles goed tot één geheel en voeg er een beetje kaneel aan toe.
- Breng de Alpro soya Drink aan de kook, voeg er de speculaas aan toe en laat dit smelten.
- Doe de suiker en het eimengsel erbij en roer goed op het vuur gedurende 2 minuten.
- Week de gelatineblaadjes in koud water en voeg ze eraan toe.
- Zet het geheel in een koud waterbad, blijf roeren, en laat het volledig koud worden. (Let op dat er geen water in dit mengsel terecht komt).
- Klop ondertussen de eiwitten stevig op, samen met 2 lepels witte suiker.
- Voeg de Alpro soya Yoghurt bij het eigeel en roer het mengsel goed tot het 1 geheel wordt.
- Meng dit mengsel door het eiwit, giet dit in kleine kommetjes en laat opstijven in de koelkast.
Serveren : kruimel nog een beetje speculoos eroverheen en werk af met een beetje munt.
Thanks, kids !!
(bron : Piet Huysentruyt)
1 opmerking:
ja heel lekker hebben het ook gezien op sos piet
Een reactie posten