vrijdag 9 januari 2009

Mousse van speculoos


Dochterslief willen dat ik in de komende dagen mousse van speculoos klaarmaak en willen mij assisteren in de keuken. Dat belooft ....
Wat hebben we nodig? 3 keukenschorten en volgende ingrediënten voor 4 personen :

1/4 liter Alpro soya Drink
2 kleine potjes Alpro soya Yoghurt
snuifje kaneelpoeder
4 eieren
60 g bruine suiker en 60 g kandijsiroop en enkele eetlepels suiker
3 gelatineblaadjes van elk 2 gram
5 stukken speculoos

Bereiding:

- Scheid de eieren en neem alleen de eigelen.
- Voeg daar de bruine suiker en de kandijsiroop aan toe.
- Meng alles goed tot één geheel en voeg er een beetje kaneel aan toe.
- Breng de Alpro soya Drink aan de kook, voeg er de speculaas aan toe en laat dit smelten.
- Doe de suiker en het eimengsel erbij en roer goed op het vuur gedurende 2 minuten.
- Week de gelatineblaadjes in koud water en voeg ze eraan toe.
- Zet het geheel in een koud waterbad, blijf roeren, en laat het volledig koud worden. (Let op dat er geen water in dit mengsel terecht komt).
- Klop ondertussen de eiwitten stevig op, samen met 2 lepels witte suiker.
- Voeg de Alpro soya Yoghurt bij het eigeel en roer het mengsel goed tot het 1 geheel wordt.
- Meng dit mengsel door het eiwit, giet dit in kleine kommetjes en laat opstijven in de koelkast.

Serveren : kruimel nog een beetje speculoos eroverheen en werk af met een beetje munt.

Thanks, kids !!

(bron : Piet Huysentruyt)

1 opmerking:

Anoniem zei

ja heel lekker hebben het ook gezien op sos piet