Mijn laatste creatie : aperitiefhapje opgediend op een taco chip. Alweer heel gemakkelijk klaar te maken.
Ik heb het originele recept aangepast en dit is het geworden c'est :
Ingrediënten
300 g gehakt
1/2 theelepeltje sambal oelek
1 ei
1 lepel paneermeel
2 theel. gemberpoeder
zout en peper
3 eetlepels olijfolie
zoetzure chilisaus
taco chips
Meng de sambal, ei, paneermeel en gemberpoeder door het gehakt. Breng het gehakt op smaak met zout en peper. Draai er met natgemaakte handen kleine balletjes van (het moet in een koffielepeltje passen. Dus kleine balletjes).
Verhit de olie in een pan. Bak de gehaktballetjes in +- 15 minuten op een niet te hoog vuur rondom bruin. Steek in elk balletje een cocktailprikker. Doe een beetje chilisaus in een chiptje en presenteer het gehaktballetje er op.
C'est tout !
Ik heb het originele recept aangepast en dit is het geworden c'est :
Ingrediënten
300 g gehakt
1/2 theelepeltje sambal oelek
1 ei
1 lepel paneermeel
2 theel. gemberpoeder
zout en peper
3 eetlepels olijfolie
zoetzure chilisaus
taco chips
Meng de sambal, ei, paneermeel en gemberpoeder door het gehakt. Breng het gehakt op smaak met zout en peper. Draai er met natgemaakte handen kleine balletjes van (het moet in een koffielepeltje passen. Dus kleine balletjes).
Verhit de olie in een pan. Bak de gehaktballetjes in +- 15 minuten op een niet te hoog vuur rondom bruin. Steek in elk balletje een cocktailprikker. Doe een beetje chilisaus in een chiptje en presenteer het gehaktballetje er op.
C'est tout !
Variatie : op de foto zie je een variatie van de gehaktballetjes. Het werd belegd met avocado, paprikastukjes, zwarte olijfstukjes en een korianderblaadje.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten