Volgend hapje is gemakkelijk en snel te gebeuren. Een "quickie" dus. Met verse zalm smaakt het het lekkerst maar diepvrieszalm is een goed alternatief. Het sausje kan je al de dag op voorhand maken en vóór het serveren, roer je nog eens snel door het potje. Zalmblokjes bakken .. en klaar !
Gebakken zalmblokjes
600 gr zalmfilet
1 el gemalen zwarte peper
1 tl zeezout
2 el olijfolie
Kruidige cocktailsaus : 200 g zeer romige mayonaise + 3 el tomatensaus + 2 tl worcestersaus + 1 tl citroensap + 1 tl zoete chilisaus + 2 tl gehakte bladpeterselie
Verwijder het vel en de graten uit de zalmfilet. Snij de zalm in blokjes van 3 cm en rol ze door een mengsel van zwarte peper en zeezout en eventueel sesamzaadjes.
Verhit de olijfolie in een grote pan en schroei de zalm op hoog vuur dicht.
Doe een cocktailprikker in elk stuk en serveer ze met de cocktailsaus.
Belachelijk simpel, niet?
Gebakken zalmblokjes
600 gr zalmfilet
1 el gemalen zwarte peper
1 tl zeezout
2 el olijfolie
Kruidige cocktailsaus : 200 g zeer romige mayonaise + 3 el tomatensaus + 2 tl worcestersaus + 1 tl citroensap + 1 tl zoete chilisaus + 2 tl gehakte bladpeterselie
Verwijder het vel en de graten uit de zalmfilet. Snij de zalm in blokjes van 3 cm en rol ze door een mengsel van zwarte peper en zeezout en eventueel sesamzaadjes.
Verhit de olijfolie in een grote pan en schroei de zalm op hoog vuur dicht.
Doe een cocktailprikker in elk stuk en serveer ze met de cocktailsaus.
Belachelijk simpel, niet?
Geen opmerkingen:
Een reactie posten