Pannenkoeken als hapje? No way, denk je.... Laat je fantasie de vrije loop en ga aan de slag met je pannenkoekenpan.
Pannenkoekrolletjes met boursin en gerookte zalm
Pannenkoekrolletjes met boursin en gerookte zalm
Maak een pannenkoekenbeslag met bloem, eieren, melk, peper en zout, scheutje olijfolie (geen suiker !).
Roer alles tot een homogene massa en voeg als laatste de lichtgekleurde sesamzaadjes toe. (Heb je dit niet in huis, dan hoeft het niet echt. Het smaakt ook heerlijk zonder die sesamzaadjes).
Bak de pannenkoekjes en laat eventjes afkoelen.
Besmeer de pannenkoek met de boursin en beleg hem daarna voor de ½ met gerookte zalm. Overstrooi eventueel met bieslook over de hele pannenkoek.
Rol de pannenkoek vanuit de belegde kant op en wikkel deze in plastic folie.
Laat in de koelkast gedurende een half uurtje opstijven en snijd de pannenkoek vervolgens in 1 cm dikke plakken.
Je kan variëren met gerookte heilbot, Boursin met peper, Philadelphia Philadelphia Winter met wilde paddenstoelen of met Philadelphia Bieslook Light, enz.
Kortom : je kan die pannenkoek de dag voordien bakken en beleggen en de dag van 't feest gewoon in plakjes snijden en opdienen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten