dinsdag 16 december 2008

Glaasje op, laat je glijden


Snelle coupe ? Ik heb het niet over kapsels maar over ijsdesserts. Hieronder een ander ideetje.
We blijven voorstanders van eenvoudige maar lekkere dingen. Met onderstaand receptje zal je geen uren staan zweten in de keuken. Voilà :

Feestelijke kriekencoupe

Ingrediënten voor 4 personen:
300 g ontpitte krieken (bokaal)
150 g suiker
1 1/4 dl room
1 zakje vanillesuiker
1 eetlepel suiker
4 bolletjes vanille roomijs
4 eetlepels amandelschilfers
1 heel klein glaasje cognac
1 heel klein glaasje cointreau
4 Russische sigarettekoekjes

Laat de krieken uitlekken en bestrooi ze met de suiker. Rooster de amandelschilfers. Klop de room met de vanillesuiker en de eetlepel suiker stijf. Schep in een slagroomspuit en leg ze tot het gebruik in de koelkast.
Schep telkens een bol roomijs in hoge glazen. Verdeel de gezoete krieken erover, bestrooi met de amandelen en besprenkel de coupe met cognac en de Cointreau. Eindig met een toef slagroom en steek daar een koekje in.
Tip: De kids vinden deze coupe ook heerlijk zonder de alcohol.
Wijntip na het ijs: koffie, met misschien een cognacje of een Cointreau (of beiden ?? hik hik)

Geen opmerkingen: