woensdag 3 december 2008

Italiaanse kip


In het kookboekje van KAV "Koken in 30 minuten" dat ik onlangs kocht, wilde ik eens de theorie toetsen aan de praktijk en nagaan of we wel echt in 30 minuten deze kip aan tafel konden toveren.
Ik moet toegeven : 30 minuten is wel een beetje krap. Tomaatje pellen, mozzarella in stukjes snijden, pesto maken, ..... Bij mij duurde het meer dan 30 minuutjes. Misschien hebben ze in het kookboek kookhulpjes ??? Bij mij waren deze onvindbaar. Ze waren wel present bij het proeven. Er was er zelfs één aan tafel die genoot met de ogen dicht. Ha ha. La vita è bella.

KIP OP ITALIAANSE WIJZE
Voor 4 personen :

1 tomaat - 1 bolletje mozzarella – 4 enkele kipfilets - 4 eetlepels pesto - 4 sneetjes parmaham 30 g ­vetstof

Bereiding:
Pel en ontpit de tomaat en snijd ze in fijne reepjes. Snijd de mozzarella in reepjes. Snijd de kipfilet overlangs open en bestrijk met pesto.Leg er wat van de reepjes tomaat en mozzarella op en vouw de kipfilet opnieuw dicht. Wikkel er een sneetje parmaham omheen en bak de filets rondom bruin en gaar in vetstof. Lekker met rijst of met pasta.

Ik had nog een beetje pesto over en heb het gemengd met een scheutje room. Zo bekwam ik een passend sausje bij dit gerechtje.

Smakelijk !

1 opmerking:

Anoniem zei

mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm,
dat sausje was suuuuuuuuuuuuuuuuuu-
uuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu-
per lekker!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!-
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

groe(n)tjes van laura