donderdag 4 december 2008

Tijd voor soep !


Er hangt sneeuw in de lucht. 't Waait krachtig aan zee en een warm (!) soeptje doet deugd. Bij ons staat er iedere dag soep op 't menu. Als het snel moet gaan, is dit express-soepje ideaal.
Als je een grotere pot soep wilt hebben, gewoon de hoeveelheden verdubbelen.

Paprikasoep met boursin

Aantal: 4 personen
Tip: Ook ideaal als aperitiefhapje.
Tip : Verwijder het vel van de paprika om oprispingen te voorkomen. Doe dit boven het gasvuur of onder de ovengrill. Laat het vel zwart worden en verwijder het onder stromend water.

Benodigdheden :
1 rode paprika
1 gele paprika
1 oranje paprika
1 ajuin
2 kippenbouillonblokjes
150 g boursin met tuinkruiden

Bereiding :
Snij de ui en de paprika’s klein en stoof ze aan in wat boter of olijfolie. Voeg 1 l water en de
bouillonblokjes toe en laat 30 minuten zachtjes koken. Voeg de boursin toe en mix het geheel. Dien onmiddellijk op. (Kwestie van heel warme soep te drinken hé.)

Geen opmerkingen: