Er zijn van die dingen die beter klinken in het Frans.
Zo ook bijvoorbeeld onderstaand hapje. Ik maakte het gisteren klaar en manlief lepelde heel zijn glaasje leeg. "Caviar" klinkt chique en de smaak was één en al verrassing.
Hier volgt het receptje. Niet panikeren. Het is super eenvoudig om te maken.
Zo ook bijvoorbeeld onderstaand hapje. Ik maakte het gisteren klaar en manlief lepelde heel zijn glaasje leeg. "Caviar" klinkt chique en de smaak was één en al verrassing.
Hier volgt het receptje. Niet panikeren. Het is super eenvoudig om te maken.
Caviar de courgettes et crème de parmesan :
Voor 12 kleine apéroglaasjes :
Ingrediënten :
3 courgettes + 1,5 dl room + 150 gr parmesaanse kaas + verse fijngesnipperde rozemarijn + komijnpoeder + snuifje suiker + olijfolie + peper en zeezout.
Bereiding :
Snij de courgettes in héél dunne plakjes. (Je moet er bijna door kunnen lezen).
Breng ze met een beetje water in een gesloten pan aan de kook. Voeg er een beetje verse rozemarijn aan toe.
Giet ze na een paar minuten (3 à 4 minuutjes) af en breng op smaak met 1 koffielepeltje verse rozemarijn, wat komijnpoeder, een mespuntje suiker, een scheutje mooie olijfolie en wat peper en zeezout. Laat nog even al roerende op het vuur de smaken aan elkaar wennen en prak vervolgens met een vork de groente grof door elkaar. Laat afkoelen en vul kleine glaasjes hiermee.
Warm de room op samen met de parmezaanse kaas en breng dit aan de kook zodat de kaas oplost.(Ik heb het de laatste keer in de microgolfoven opgewarmd en dit is ook prima gelukt). Terwijl je blijft roeren, laat je het mengsel wat inkoken. Let wel, als het afgekoeld is wordt het nog dikker. Als dit gebeurt kun je het een paar tellen in de microgolfoven verwarmen zodat het weer dunner wordt.
Hiermee dek je net voor het opdienen, de courgette in het glaasje af. Ik gaf er nog een royale draai van de zwarte pepermolen overheen. Et voilà : Caviar de courgettes et crème de parmesan!
Voor 12 kleine apéroglaasjes :
Ingrediënten :
3 courgettes + 1,5 dl room + 150 gr parmesaanse kaas + verse fijngesnipperde rozemarijn + komijnpoeder + snuifje suiker + olijfolie + peper en zeezout.
Bereiding :
Snij de courgettes in héél dunne plakjes. (Je moet er bijna door kunnen lezen).
Breng ze met een beetje water in een gesloten pan aan de kook. Voeg er een beetje verse rozemarijn aan toe.
Giet ze na een paar minuten (3 à 4 minuutjes) af en breng op smaak met 1 koffielepeltje verse rozemarijn, wat komijnpoeder, een mespuntje suiker, een scheutje mooie olijfolie en wat peper en zeezout. Laat nog even al roerende op het vuur de smaken aan elkaar wennen en prak vervolgens met een vork de groente grof door elkaar. Laat afkoelen en vul kleine glaasjes hiermee.
Warm de room op samen met de parmezaanse kaas en breng dit aan de kook zodat de kaas oplost.(Ik heb het de laatste keer in de microgolfoven opgewarmd en dit is ook prima gelukt). Terwijl je blijft roeren, laat je het mengsel wat inkoken. Let wel, als het afgekoeld is wordt het nog dikker. Als dit gebeurt kun je het een paar tellen in de microgolfoven verwarmen zodat het weer dunner wordt.
Hiermee dek je net voor het opdienen, de courgette in het glaasje af. Ik gaf er nog een royale draai van de zwarte pepermolen overheen. Et voilà : Caviar de courgettes et crème de parmesan!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten