dinsdag 25 november 2008

Aperitiefhapje


Aperitiefhapjes zijn mijn "da-da".
Een maaltijd valt of staat met een perfect hapje; hapjes met een "wauw"-effect.
I like it!

Een paar dagen terug waren Ives en kids proefkonijnen bij onderstaand hapje.
't Was een succes. 't Is super super super gemakkelijk, verrassend lekker en 't presenteert mooi. Je kan het hapje van tevoren klaarmaken en als de gasten er zijn, hoef je het enkel op te warmen in de wafelijzer.(Je leest het goed : een wafelijzer !) Ideale versnapering voor jong en oud. 't Past bij een pintje en bij een "couptje".
Waarover heb ik het ? Here it comes : bladerdeegwafeltjes met gerookte zalm.

Gerookte zalm in wafeljasje van bladerdeeg

· 2 vellen bladerdeeg
· schijfjes gerookte zalm

Leg een vel bladerdeeg voor u en schik er zalm op. Leg het andere velletje er op.
Snij alles in vierkantjes van ongeveer 2 cm. Verwarm het wafelijzer.
Leg deze vierkantjes in een wafelijzer en bak ze goudbruin. Het bladerdeeg moet goed loskomen. Serveer (indien gewenst) met een dipsausje.

Dipsaus : 1 sjalot+peterselie+100 g zure room + peper en zout

Variatie : ik heb het klaargemaakt met verse basilicum er tussen.
Je kan variëren met heilbot, zongedroogde tomaatjes, een toefje tapenade, .... enz.

1 opmerking:

laura zei

mmmmmmmm, dat is zo lekker! wil je dat nog een maken mama?

-xxx- Laura