Enkele handige tips tussendoor ....
* Doe een snuifje zout in je pan, zo voorkom je dat boter gaat spatten.
* Als je een mooie bruin gekleurde vleessaus wil, voeg je aan het bakvet een schepje suiker toe. Blijf roeren en laat op een laag vuurtje een minuutje kleuren. Voeg daarna bouillon of water toe en breng alles aan de kook.
*Raar maar waar : als je geen tijd hebt om te blijven roeren in een gerecht dat staat te koken, kan een grote glazen (propere !) knikker het werk voor je doen. Gewoon meekoken, hij voorkomt aanbranden!
Handig hé ?
zaterdag 4 oktober 2008
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
3 opmerkingen:
dank u mooie tip mamie
Hé, dat wist ik niet! Bedankt!
Hey
Heb je blog gezien op larsjes blog natuurlijk.
Vind het heel leuk, ga zeker af en toe eens kijken. Mooie keukentips.
Ga deze week gevangenisjes proberen te maken om te trakteren op het werk voor mijn verjaardag.
Iedereen lust dat wel en zo te zien kan een leek het miscchien ook wel.
We zullen zien hoe het in de smaak valt.
Allesinds al bedankt voor het recept.
Groetjes Melissa (meter van Lars)
Een reactie posten