donderdag 25 september 2008

Tagliatelle met zalm en bier


Ken je ook dat gevoel dat je tijdens de week -holderdebolder-snel-snel-snel iets op tafel moet kunnen toveren voor het gezin ? Nadat je eerst een dagtaak op het werk achter de rug hebt, 2 wasmachines hebt verwerkt, mama-taxi hebt gespeeld en de keuken hebt gedweild ?

En om niet altijd in herhaling van worst met appelmoes te vallen, dacht ik aan onderstaand receptje. Het is makkelijk en hééél snel te bereiden (mits je alle ingrediënten in huis hebt natuurlijk ...)

Tagliatelle al salmone met bier

tagliatelle
grote ui
groot pak gerookte zalm (+- 350 gram)
klein potje philadelphia kaas (of boursin)
blikje bier (Jupiler/Maes/Stella)
pakje parmezaanse kaas
zout & peper

Kook de tagliatelle beetgaar. Laat ondertussen de uien gaar stoven in een beetje boter. Snijd de zalm in reepjes en voeg die bij de uien. Doe daar vervolgens het hele pakje philadephia bij samen met drie kwart van een blikje bier (ja, nonkel Jan : de rest mag jij opdrinken... hik hik hik).

Even roeren tot je een romige saus hebt. Even laten inkoken voordat je er de kruiden en de parmezaanse kaas bijdoet. Indien nodig nog een beetje binden (al doet de kaas meestal zijn werk wel). Meng tenslotte de saus en de pasta.

En nu : iedereen aan tafel roepen en aanvallen !!!!!

2 opmerkingen:

Anoniem zei

ja mama nog een nieuw recept en doen zal ik ! gister zijn papa en ik naar de winkel geweest om ingridiënten olijven en kappers enz.en nu is vanessa hier en ze wil ook iets zeggen tata.
Hallo, proficiat met de leuke blog! Echt iets voor jou. Nu nog een kookprogramma op tv en dan kom ik proeven. Die tagliatelle zal ik zeker eens proberen. Groetjes en dikke kus van Larsje X

Anoniem zei

Bedankt voor dit receptje! Superlekker en lekker snel, echt handig. Het heeft ons gesmaakt hoor!
Groetjes Vanessa