Op een mooie zomeravond genoten mijn man en ik van een overheerlijke maaltijd in restaurant De Kelle (Zeelaan te Koksijde : http://www.dekelle.be/)
Eén van hun aperitiefhapjes was tomatensorbet. We waren beiden verrast door de lekkere smaak. Na een paar keer proberen, is het mij gelukt om de smaak van De Kelle te benaderen.
Op verzoek van mijn lieve nagelstyliste die het zelf ook eens wil presenteren aan haar gasten, publiceer ik hier mijn receptje.
* 1/2 liter vers tomatensap
* 2 soeplepels ketchup
* 1/2 liter suikersiroop (0,5 l water + 0,5 kg suiker)
* 2 druppels tabasco
* peper en zout, klein snuifje caeyennepeper
* sap van 1/2 citroen
* gehakte basilicum
* een paar druppels tabasco
Begin met de suikersiroop. Pak een pannetje en doe hier suiker en water in (verhouding 1 op 1). Breng het mengsel aan de kook het laat het enkele minuten zachtjes doorkoken. Vergeet niet regelmatig te roeren, want alle suiker moet opgelost zijn. Haal de pan van het vuur en laat het geheel heel goed afkoelen.
Alle ingrediënten mengen en draaien in de ijsmachine.
Op het laatste moment de basilicum toevoegen.
Variatie : voeg eens wodka (i.p.v. citroensap) toe
Wijntip:Cuvée Thierry Germain Saumur Champigny A.C. 2005
Ziezo en nu allemaal aan de slag met die tomaten !
(N.v.d.r. : deze foto werd niet genomen in het restaurant De Kelle)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten